roche.com

Un început nou primăvara

Ai observat lucruri mărunte care necesită reparaţii în jurul casei? Sau spaţii din interiorul sau din jurul casei care trebuie să fie curăţate? Soarele care străluceşte mai mult şi zilele care devin tot mai lungi te inspiră să acţionezi pentru a-ţi curăţa împrejurimile, să adopţi o nouă atitudine referitoare la viaţă şi să priveşti altfel tratamentul pe care îl urmezi pentru diabet. Iată cum:
 
Începe afară. Unora le place să dea un ocol casei, ca şi când ar vedea-o pentru prima dată - observând tot ceea ce trebuie reparat, înlocuit sau curăţat. Chiar dacă nu le poţi face pe toate imediat, vei avea un plan bun pe baza căruia să lucrezi.
 
Treci înăuntru. Când faci curat în bucătărie, aruncă tot ceea ce găseşti şi nu se potriveşte cu planul tău alimentar. Dacă produsele mai sunt bune, donează-le unei bănci de alimente. Apoi, fă loc în frigider pentru legume şi fructe proaspete. Şi ascunde solniţa în spatele dulapului, aducând în faţă condimente mai interesante, astfel încât să fie mai probabil să le foloseşti pe acestea.
 
Verifică-ţi aparatura pentru testarea diabetului, asigurându-te că benzile de testare nu au expirat şi aruncă-le pe toate cele expirate. Apoi, petrece o perioadă organizându-ţi registrele medicale, lista de medicamente şi datele referitoare la testare, astfel încât informaţiile actuale să-ţi fie mereu la îndemână. Vei aprecia efortul de fiecare dată când vei fi nevoit să cauţi ceva.
 
Fă modificări. În cele din urmă, priveşte-ţi îndeaproape programul de autoîngrijire şi vezi ce modificări sunt necesare pentru a putea să rămâi pe drumul cel bun. Poate că este momentul să începi un control mai strict al glicemiei. Fă-ţi o programare la echipa medicală pentru a vedea dacă planul de tratament funcţionează şi pentru a descoperi dacă este necesar să îl modifici.
 
Primăvara este un moment bun pentru înnoire, făcând schimbările cele mai bune pentru starea mentală şi sănătatea ta. Făcându-ţi zilnic timp, îţi poţi dedica integral atenţia şi energia pentru a te bucura de viaţă aşa cum îţi doreşti.