roche.com

Învaţă cum poţi deveni flexibil

Se spune că cu cât un lucru este înţeles mai bine - cauze şi efecte, oportunităţi şi limite - cu atât îţi este mai uşor să schimbi lucrurile pentru a corespunde mai bine nevoilor tale specifice. Viaţa cu diabet nu este nici ea diferită. Cu cât ştii mai multe despre modul în care nivelul glicemiei îţi afectează organismul şi modul în care eşti afectat de regimul alimentar, exerciţiile fizice şi alţi factori specifici, cu atât îţi va fi mai uşor să te adaptezi la schimbările din viaţa de zi cu zi. Aceasta poate fi deosebit de utilă dacă serviciul tău presupune un program prelungit şi deplasări frecvente, ai copii mici acasă sau programul tău se modifică permanent.
 
Trebuie să porneşti de pe o poziţie puternică. Cu cât îţi impui un control mai riguros şi cu cât eşti mai organizat, cu atât libertatea de acţiune va fi mai mare.
 
Verificarea frecventă a nivelului glicemiei, în special dacă eşti stresat sau ai un program în permanentă schimbare, constituie un mod sigur de a te asigura de respectarea limitelor planului de autoadministrare a îngrijirilor. Este bine să ştii dacă trebuie să faci o plimbare în jurul blocului sau să iei o gustare înaintea episoadelor de glicemie scăzută sau ridicată.
 
Păstrarea unor rezultate precise ale testelor de glicemie pentru tipare te poate ajuta să prevezi modul în care te vor afecta călătoriile, exerciţiile fizice, lipsa somnului şi mesele în oraş. Dacă îţi cunoşti planul alimentar, îţi va fi mai uşor să mănânci bine teoretic în orice restaurant sau aeroport din întreaga lume.
 
Dezvoltarea unei colaborări cu echipa medicală te va ajuta de asemenea să devii în mod garantat un expert în diabet. Poţi folosi această expertiză în fiecare zi, asigurându-te că te simţi bine indiferent dacă ai un program mai agitat sau mai liniştit şi relaxat.